понеділок, 13 листопада 2017 р.

Медіаосвіта: сучасний учитель - сучасному учневі


Трудолюбівська школа знову приймала гостей. Цього разу - виховників Миргродщини. Активна і креативна М.В. Тарн, запропонувала традиційний районний семінар виховників провести у форматі (не)конференції. В.М.Федоряка, координаторка міні-EdCamp Трудолюб, зголосилася запросити цікавих експерток. Інна Іванова та Наталія Понежа подолали сотні кілометрів з Дніпровського Першотравенська  заради нових зустрічей з колегами, обміну досвідом, щоб поділитися власними напрацюваннями з упровадження медіаосвіти у шкільній учительській прктиці. 
Ми ж, готуючись до зустрічі, намагалися створити комфортні умови для роботи, неформального спілкування, невимушеного обміну досвідом і знаннями. 
Працюючи в групах, учасники зібрання створили наочність: колективний портрет сучасної медіаособистості, розхитаної, розгубленої у сучасному морі безмежної інформації. 
 Познайомившись з експртками, учителі мали можливість обрати цікаві для себе аспекти  для більш докладного опрацювання: медіаосвіта у початковій школі чи прийоми, "фішки", які можна застосовувати під час викладання будь-якого шкільного предмету. 

Під час учительських паралелей власним довсвідом поділилися вчительки нашої школи. 

Марія Валентинівна показала колегам, як, застосовуючи комп'ютерні технології, просто  створювати відеозвіти, ролики, тобто власний медіапродукт. 
Т. В. Шелюг 
продемонструвала роботу шкільних медіа, підкресливши  їхнє значення у виховному  процесі для формування активної позиції,  критичного мислення учнів  та  важливість у  роботі учителя-філолога. 
Галина Вікторівна Онопрієнко запросила всіх охочих пограти у мовний квест разом із учнями 4 класу.
Сподіваємося, що наша зустріч сприятиме більш активному впровадженню медіаосвіти у школах, поширенню медіаграмотності та стане поштовхом для подальшого саморозвитку. Бо, як стверджує Інна Богданівна Іванова, для завтрашніх змін у освіті нам треба багато працювати сьогодні. Особисто я вдячна їй за деякі прийоми, які обов'зково застосую у роботі з юною редакційною командою нашої шкільної газети. 

(Фото: Людмила Хорольська)

2 коментарі:

  1. Дякуємо за запрошення та цікаве і змістовне спілкування

    ВідповістиВидалити
  2. Надзвичайно рада знайомству і дякую з допомогу і співпрацю.
    Сподіваюся на продовження. Хвости діють.

    ВідповістиВидалити