четвер, 23 січня 2020 р.

Айн Ренд "Джерело"

Зрозуміти свій талант, знайди його і слідувати за ним, не зраджуючи власних цінностей, усвідомлюючи, що на будь-якому шляху можуть бути не лише знахідки, але й втрати...

"Здоровий глузд - о, я знаю, це те, що насправді ніхто не хоче мати на своєму боці, - коли проти вас просто невиразна, дебела і сліпа інерція  "

"З аргументами можна боротися агрументами, але як можна боротися з нісенітницями?... Нісенітниці посідають чільне місце у нашому житті. Ти приречена, коли нісенітниці стають твоїм ворогом. "

"Кітінг почувався голим... Люди були його захистом від людей... Інші люди давали Кітінгу почуття власної цінності - Рорк не давав нічого..."

" Місіс Санборн очолювала чимало благодійних організацій, і це призвичаїло її до такого владолюбства, яке не могло б розвинути жодне інше заняття" (оце так :) ) 

" Це таємниця, Гварде. Рідкісна таємниця. Я віддаю її тобі задурно разом із побажанням: завжди будь тим, ким хочуть тебе бачити люди, і вони належатимуть тобі, коли ти цього захочеш. Я віддаю її тобі задарма, бо ти ніколи нею не скористаєшся" 

"Іноді Рорк помиляється, обираючи підлеглих, але рідко; ті, хто затримувалися більше місяця, ставали його друзями на все життя. Вони не називали себе друзями, вони не вихваляли його перед сторонніми, вони взагалі про це не говорили" 


Немає коментарів:

Дописати коментар