пʼятницю, 11 лютого 2022 р.

ЕкоЛаб. Маленький успіх - велика приємність

 

Шкільний проєкт ЕкоЛаб одержав маленький, але дуже яскравий результат роботи, який варто зафіксувати назагал. 

На початку грудня учні 8, 10 класів Трудолюбівської гімназії разом з наставниками відвідали  майстер-клас з вирощування тюльпанів у кімнатних умовах і догляду за ними, який провів для нас Володимир Череватюк разом з дружиною Валею. 


Ми висадили підготовані майстрами цибулинки у горщики і помістили їх у погріб. 

Дотримуючись інструкцій, кожен у свій час, заносили паростки до приміщення, де створювали їм весняні умови. А весна ж, як відомо, буває різна: тепла і стрімка, прохолодна і затяжна, сонячна чи хмарна. Від цього і залежала швидкість появи квіточки і час її цвітіння. 


Перші паростки почали пробиватися уже за 10-12 днів. За два місяці - до 10 см доростали. 

Квіткою першим порадував свою господиню тюльпан Богдани Сазонової. Дівчина все зробила для цього: саджала неглибоко, у погребі тримала недовго, поселила у теплій кімнаті на сонячному підвіконні. І вуаля! На Старий Новий рік, чи то на Василя :), - справжній красень. 

Восьмикласники для спільного догляду та спостереження своїм горщикам погрібні умови створили штучно у шкільному приміщенні. Змогли! Їхні плеканці мігрували з другого поверху до підвального приміщення кабінету трудового навчання. В решті - розмістилися на класному підвіконні і гордо виглядали на засніжене шкільне подвір'я. 

Своїм я влаштувала затяжну весну. На добу до Тетяниного дня спізнилися :), за те квітували до 8 лютого. Високі, рожеві, з ніжним весняним ароматом. 

Дякую майстрам за інструкцію, пораду, поштовх до дії.

10-класникам - за роботу, спостереження і світлини  у "тюльпановому чаті". Ми спробували і навчилися. Побачили результат. 

І це ще не фінал! Наступного року  обов'язково повторимо! 

Далі буде! :) 

Немає коментарів:

Дописати коментар