вівторок, 11 вересня 2018 р.


У Миргороді відбувся V Український ковальський фестиваль ножових майстрів імені Петра Федоряки. Переглянула світлини і закортіло поділитися враженнями, хоч і давніми, але все ще живими :)  





Традиційна хода центральною вулицею міста яскраво відобразила географію учасників (Львів, Токмак, Полтава, Київ, Харків, Гоголеве, Рокитно, Лохвиця…), викликала цікавість перехожих, об’єднала всіх біля головної сцени. Гості радо вітали виступ вихованців Андрій Матвієнко зі школи народного танцю «Променад». 

Донедавна занедбаний міський парк, до фестивалю підстрижений і прибраний, прийняв усіх охочих. Організатори ретельно продумали розташування усіх локацій: учасникам зручно було працювати, гості мали змогу спостерігати за їх роботою, взяти участь у майстер-класах. Малеча терпляче чекала черги до гончарного круга і у дитячу кузню. Охочі стріляли з лука, метали ножі, спостерігали за змаганнями шабельників. Куштували ковальську кашу. 

 Гості фестивалю мали змогу привітати подружжя, поєднане вогнем і металом, заковане майстром за старовинним звичаєм.
Очікуваний момент фестивалю – благодійний аукціон виробів ножових майстрів.




 І, звичайно ж, головне завдання фестивалю – кування сонячного годинника для Миргорода, втілення мрії Петра Федоряки про «місто сонячних годинників».

Немає коментарів:

Дописати коментар