субота, 26 серпня 2017 р.

У Сорочинці на ярмарок

Давненько не була на Сорочинському ярмарку. Відлякувало засилля китайських виробів навіть у містечку майстрів.
Цього року був привід відкрити одну з візитівок Миргородщини, відвідати яскраву подію всієї України: Національний Сорочинський ярмарок.
Здалеку впадають у очі прапори країн-учасників.
 Головна вулиця ярмаркового містечка відгороджена тинами і тиночками із-за яких вигядають справжні гарбузи, соняшники, молоденькі деревця та кущики. Багато вказівників, прикрашених силуетами чорногузів, котів, півників...
На трьох сценах співають, танцюють, розважають глядачів досвідчені і зовсім юні актори.
На прилавках майстрів - різноманіття виробів і матеріалів. Краса вишивана і кована, валяна і різблена, мальована і витинана, плетена і ткана. Прикраси, іграшки, обереги, картини, посуд, море віночків, намиста і вишиванок... Аромати, барви, простота, вишуканість і досконалість... Результати роботи талановитих, винахідливих, працьовитих українців, які зберігають для майбутнього секрети народних промислів.
Не вистачало лише процесу. Хотілося б побачити майстра за роботою, доторкнутися до природних матеріалів, відчути таїнство творення.
У промислових рядах найбільше радувала відповідь на запитання про виробника: Запоріжжя, Вінниця, Черкаси, Дніпро, Львів... Великі і малі підприємства України працюють. Україна живе, розвивається, дає відсіч агресорові, боронить свою незалежність.
Ящо не були на ярмарку - ще маєте час його відвідати. 

Немає коментарів:

Дописати коментар