неділя, 20 травня 2018 р.

Зустріч педагогів сусідніх областей

Навчальний тиждень у Трудолюбівській школі закінчився зустріччю колег: наш колектив приймав гостей із Олександрії. Директори та заструпники, представники міських шкіл завітали на Полтавщину, щоб більше довідатися про фінську освіту і експеримент "Змінитися за 7 днів", про те, як працюють наші учителі, що нового впроваджують, як вплинуло на роботу колективу перебування фінських викладачів у Трудолюбі.
Все було гамірно, людно і  у шаленому темпі.
Із територією шкільного подвір'я гості познайомилися за маршрутом, який вказувала мотузочка. Вона, блукаючи між деревами та клумбами, провела усіх росяним подвір'ям від воріт аж до шкільної світлиці. Українці здавна шановних гостей вітали у світлиці, де стіл, рушники, ікони... Саме у такій атмосфері  найшвидше відновлюється і тіло, і душа.

Віпочивши з дороги, гості поспішили на уроки: трудолюбівські учителі, натхненні фінським досвідом, ділилися власними надбаннями.




В.М.Федоряка показала, як можна вивчати геометрію, граючись, щоб зробити складний урок захоплюючим, а навички - корисними для життя.
З Н.І. Крупенич діти захоплуючою грою і азартом пояснили,  "чому фізкулт завжди з ура".
Л.М. Красюк допомогла учням переконатися, що вуглинка - не просто вуглинка: це і добриво, і ліки, і багатство землі, і інструмент для художника. Діти охоче малюють  вуглинками, а їхні роботи прикрашають шкільні коридори.


На уроці музики разом з І.В.Говор діти виконували дихальну гімнастику, пускали мильні бульбашки, малювали, гралися вітрячками, вчилися слухати, чути і розуміти  "музику вітру" і не тільки...
Г.В.Онопрієнко та директор школи В.М.Кульченко  разом з четвертокласниками пройшли  черговий етап проекту "Містер велосипед" та показали колегам, що означає співучителювання по-фінськи.


Ця міжобласна освітня подія - продовження міні-EdCamp Trudoljubколи особисті знайомства зацікавлених, небайдужих педагогів розширюють кола спілкування колег, готових змінюватися і змінювати, шукати нові ідеї і ділитися власними,  збільшуючи кількість білих ворон у нашій сучасній освіті.
Едкемпівські хвости - діють!

Немає коментарів:

Дописати коментар