неділя, 1 березня 2020 р.

У Трудолюбі знову був EdCamp

Регіональна (не)конференція міні-EdCamp Trudoljub, яку колектив нашої школи проводив втретє - наймасштабніша освітня подія навчального року не лише для нашого закладу.
Активні, яскраві, кращі агенти змін зібралися у Трудолюбі, щоб зустріти давніх знайомих і знайти нових однодумціів, обговорити важливі проблеми і відповісти на актуальні питання, використати чиїсь чи народити власні ідеї.
Учасники і учасниці змогли побачити прості кроки, освітлені фінськими іскрами на шляху до школи здорового глузду.
 Координатори постаралися всебічно розкрити тему, задіявши учителів-практиків, студентів Полтавського педагогічного університету та Кременчучького педагогічного коледжу.
Учасники (не)конференції змогли побачити фрагменти співучителювання на уроках музики, української мови у 2 класі, англійської - у п'ятому, фізкультури, мистецтва, психології, а головне - щасливих учнів та задоволених вчителів.
Охочі разом з експертами та експертками  обговорювали "стратегії розвитку закладу освіти", "(не)ідеальний урок", розглянули "інструменти розбудови доброчесного освітнього середовища", побачити в дії "фінські іскри" та наш 1 клас НУШ як "модель фінської освіти".
Найенергійніші розучили скандинавську польку та правила скандинавської ходи.  Невгамовні шукали та рахували мумі-тролів, що поховалися по всій території школи. Хтось писав розповідь "на одну літеру" чи куштував хлібний крученик, прислухався до себе у "кімнаті тиші", говорив про серйозність гри або ж  зігрівався чаєм, глінтвейном чи кавою. Всі мали змогу зробити свій едкемпівський день за власним настроєм, бажанням і баченням.
Для шкільного колективу EdCamp - чергова можливість мобілізуватися, об'єднатися навколо спільної справи, виявити приховані ресурси і досягти надзвичайного результату. Особливий привід для гордості - логотип і фірмовий одяг школи, який розробила професійна дизайнерка, випускниця Трудолюбівської школи Марина Гердій.
Я ж цього разу була в дивному і незвичному для себе становищі: перебувати "в середині" процесу і, в той же час, спостерігати за всім з боку. Тому з особливим задоволенням смакувала EdCamp не лише в день проведення, коли можеш поринути в круговерть зустрічей, розмов, обіймів, нових вражень і нового досвіду. З такою ж насолодою відчуваю післясмак події: щиро дякую за довіру, співпрацю колегам та колежанкам і з особливою увагою перечитую враження, передивляюся світлини, аналізую прочитане і побачене. У стані щасливої невагомості усвідомлюю, наскільки люблю свою школу, як пишаюся колективом і тішуся з того, що є частинкою того, що називається міні-EdCamp Trudoljub.

4 коментарі: