неділя, 21 березня 2021 р.

Підсумки літературного тижня

Ми зараз багато говоримо про те, що сучасні діти читають мало. Шукаємо способи, форми, можливості, щоб зацікавити учнівство книжкою. Саме таким було основне завдання тижня зарубіжної літератури, проведеного у Трудолюбівській гімназії напередодні весняних канікул.

Зацікавлені знайшлися! Покликані ігровим запалом, ліцеїсти радо розгадували ребуси, кросворди і анаграми, малювали ілюстрації і комікси до вивчених творів, збирали і поєднували пари, читали поезію, редагували тексти, шукали і знаходили відповіді на питання.

Найбільше руху і ігрового збудження створювали учениці 5 та учні 6 класів. Старші ж учасники тижня, проявляючи інтерес і активність, поводилися поважно і статечно, як і належить дорослим учням. Але до «касової кімнати шкільного  банківського відділення», щоб одержати зароблені ліри, усі приходили з однаковим задоволенням. 

 (*Ліра - грошова одиниця, дизайн якої розробила випускниця нашого закладу спеціально до літературного тижня.)

Ще варто згадати і важливий для мене момент співучителювання, як можливість вчитися у колег, спільно генерувати і втілювати ідеї, та принагідно подякувати Валентині Миколаївні Федоряці, викладачці фінансової грамотності у нашому закладі, за спільну роботу над формуванням цін, веденням обліку та виплатою зароблених коштів. Для мене це був важливий досвід. 😊

Якщо говорити мовою чисел, то за цей тиждень мені надійшло 67 розгаданих анаграм, 98 ребусів, складено 108 слів, намальовано 5 ілюстрацій і 12 коміксів, прочитано і прослухано 11 віршів (під час навчання – щонайменше, по 5 разів), видано 442 ліри, виграно 2 миттєвих призи через QR коди. «Чарівна крамниця» продала 24 види товарів. Непопулярним виявився товар «підказки вчителя на контрольній роботі». І це радує, з огляду на академічну доброчесність. Аліна і Саша Сидоренки у день роботи крамниці захворіли, але мали зароблені ліри і  змогли скористатися послугою «телемаркетинг» і придбати вподобані речі дистанційно і з доставкою. Дякую Насті Шелізі, яка погодилася попрацювати кур’єром і доставила покупку замовникам.

Не думаю, що всі учасники літературного тижня одразу полюбили читання, але знаю: дехто переконався, що треба уважно читати. Хоча б оголошення, щоб не прогавити цінну інформацію.


Вірю, що хтось все-таки змінив своє ставлення до літератури.

Найприємнішими для мене були два дитячих питання: «Чи зробите ще «таке»?» і «Чи можна решту лір використати «наступного разу»?». З думкою про майбутнє відповідаю: валюта буде інша, а «зробимо» ще краще!  

Дякую всім, хто відгукнувся, за гру, настрій, емоції, новий досвід, знання та навички. Будемо творити разом! 😊  

Немає коментарів:

Дописати коментар