неділя, 25 березня 2018 р.

Подарунок від іменинниці


В День свого народження до Трудолюбівської школи завітала Людмила Григорівна Матяш,  розумна, скромна жінка з сумною історією. Мама відомого коваля-реконструктора школи традиційного ковальства Григорія Матяша, який загинув 2015 року під час мінометного обстрілу у Пісках. Загинув за Україну. Це на його честь на фестивалі ножових майстів у Миргороді ковалі викували сонячий годинник, який тепер прикрашає територію курорту.
Його мама виготовляє картини із засушених травинок, квіткових пелюсток та допомагає українським воїнам.
До школи прийшла, щоб поділитися своєю майстерністю. Відчуваючи доброту і щирість гості, діти відразу повірили їй, з цікавістю впізнавали матеріал: сокирки, які в картині набувають фіалкового вигляду, півонії, що оксамитовими переливами створюють розкішне тло, смугасті листочки конвалії, які увиразнюють квіткові барви. Але ще цікавіше - створити власну картину.
Мене захоплювало, з якою рішучістю учні бралися за зовсім  нову справу, як легко розпізнавали у листочках морські камінчики, у травинках - водорослі, як сміливо створювала їхня фантазія чудних рибок.
Я теж вперше в житті спробувала зібрати свою химерну пелюсткову рибу. Щиро дякую Людмилі Григорівні за науку, Людмила Красюк і Валентина Федоряка - за запрошення на урок, а шестикласникам - за те, що прийняли до учнівських лав. 

Немає коментарів:

Дописати коментар