неділю, 23 травня 2021 р.

Екологічний проєкт у дії

 Норман Борглаут, автор "Зеленої революції" наголошував на тому, що людина, щоб зберегти себе і природу, має зробити свою діяльність безпечною для довкілля. З цим переконанням у Трудолюбівському закладі розпочалася робота над проєктом ЕкоЛаб. Реальним поштовхом для роботи стала будівля теплиці, що знаходилася на шкільному подвір'ї і потребувала ремонту, та присутність у закладі Матеї, волонтерки з Корпусу Миру. Вона показала нам новий погляд на екологічні проблеми та нові підходи до виховання тих, від кого залежить майбутнє планети. 

Зараз уже можемо побачити деякі результати. 
Відремонтували ящики для розсади, замінили грунт. Побачили, як потрібно компостувати відходи, щоб одержувати якісне органічне добриво. Придбали обігрівачі і тепер важливо навчитися використовувати їх оптимально і безпечно для рослин. 

Звичайно, карантин і дистанційне навчання у квітні не дозволили повністю втілити освітню частину проєкту: майстер-класи, практикуми, уроки, дослідження. Та й основну частину роботи взяла на себе технічна служба гімназії. Щиро вдячна Орєхову О.М., Синільник Л.А., Красюку О.В., Шовкоплясу В.К., Балацькій В.О., кожному, хто дбав про температуру, коли квітневе небо вкривали хмари, поливав і прополював рослини. Цього року, крім звичних тут помідорів і капусти, висіяли трохи редиски. Цікаво, як вона розвиватиметься. Поки що має досить здоровий вигляд.

Розсадою помідорів працівники закладу уже забезпечені. Чекаємо замовлення від жителів громади.

 І намагаємося робити свою діяльність безпечною для довкілля.

Немає коментарів:

Дописати коментар